Steun ons en help Nederland vooruit

Freerk Andre de la Porte (Raadslid)

Raadslid

Mijn naam is Freerk André de la Porte. Ik woon sinds 1995 in Zeist, eerst aan de Van Ostadelaan in Huis ter Heide en sinds midden 2017 aan de Willem Coxlaan in Den Dolder. Samen met mijn vrouw Rikke hebben wij 5 kinderen. Ik ben met de politiek in aanraking gekomen toen ik in 1999 bestuurslid werd van de Belangenvereniging Bosch en Duin. Ik had hier de portefeuille “Ruimte” en “Verkeer” onder mijn hoede. Twee onderwerpen waar buurtbewoners een goede bijdrage kunnen leveren! Ik kwam tot de conclusie dat de afstand tussen de lokale politiek en de buurt groot was.

Uiteindelijk heb ik na 10 jaar in het bestuur van de belangenvereniging, er voor gekozen om mijn ervaring in te zetten voor het lokale bestuur. Dat doe ik nu 8 jaar in de gemeenteraad van Zeist waarbij ik me richt op de onderwerpen financiën, ruimte, duurzaamheid en burgerparticipatie.

In mijn dagelijks werk ben ik Senior Adviseur bij DuurzaamGebouw in Utrecht en geef ik adviezen aan gebouw- eigenaren en gebruikers over duurzaam gebruik en duurzaam investeren.

Ik zie er naar uit om ook de volgende raadsperiode weer een actieve bijdrage te leveren aan een veilig, groen en bereikbaar Zeist voor iedere Zeistenaar!