Steun ons en help Nederland vooruit

Dick van Ginkel

Fractielid

Mag ik mij even voorstellen:

Ik ben een geboren Amersfoorter, maar woon sinds mijn huwelijk met Anne Marie al 37 jaar in Zeist. Begonnen op de Prinses Margrietlaan, en via Crosestein en Vollenhove naar de Korte Bergweg in Huis ter Heide (West), waar ik nu al zo;n twintig jaar woon.

Al een flink aantal jaren ben ik lid van D66, maar tot op heden was ik in de Zeister politiek nooit zichtbaar actief. In Zeist ben ik vooral bestuurlijk en op de achtergrond actief geweest. Met twee zoons die respectievelijk hockey en honkbal speelden, heb ik bijvoorbeeld lang in het bestuur gezeten van Phoenix toen nog als omnivereniging bij het station Driebergen, waarbij de laatste grote stap was om de honkbaltak samen te brengen met Patria op de terreinen achter Het Slot.

En de laatste acht jaar was ik voorzitter van de Raad van Toezicht van Kombinatie een van de drie woningcorporaties in Zeist. Na acht jaar is dat nu beƫindigd en dat en dat geeft ruimte om mij actiever met de politiek bezig te houden.

De politiek trekt mij omdat ik mij wil inzetten voor de toekomst van Zeist.
Zeist is een geweldige stad om in te leven. Groen, Ruimte, Rust, Centraal, en diversiteit aan inwoners. En het is belangrijk om die kwaliteit ook in de toekomst te behouden. Maar dat gaat niet vanzelf. Om de toekomst ook voor de kinderen veilig te stellen moeten we blijven nadenken over hervormingen en nooit stil gaan zitten.

De gemeente heeft daarbij de taak om voorop te gaan: een overheid die pal staat voor de echte taken (veiligheid, openbare orde, infrastructuur), en verder vooral regie voert in de zin van mensen de verantwoordelijkheid terug te geven.

In de komende periode wil ik mijn kennis en ervaring graag inzetten voor D66. Als organisatieadviseur ben ik goed bekend met het openbaar bestuur, gemeentelijke organisaties, en diverse maatschappelijke organisaties zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Als commissaris ben ik actief in de volkshuisvesting en de zorg- en welzijnsector. En tenslotte, als publicist schrijf ik graag over deze onderwerpen op verschillende (digitale) podia als Binnenlands Bestuur, Lucide en Management & Consulting.

Bekijk Dick van Ginkel op YouTube

Email : dvg@planet.nl

Linked in : nl.linkedin.com/in/dickvanginkel/
Twitter : @dirkhendrik
Publicaties :www.vanginkelenhusken.nl

 

Meer van Dick van Ginkel