Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Digitale ontmoeting: Wie wil een windmolen in z’n achtertuin?

Woensdag 9 december 2020 Online

Overal in Nederland wordt nagedacht over hoe en waar we duurzame energie kunnen opwekken om de klimaatambities te behalen, ook in Zeist. Maar wie wil er nou echt een windmolen in z’n achtertuin? De overheid ...

Overal in Nederland wordt nagedacht over hoe en waar we duurzame energie kunnen opwekken om de klimaatambities te behalen, ook in Zeist. Maar wie wil er nou echt een windmolen in z’n achtertuin? De overheid probeert inwoners te betrekken en te laten participeren. Is het een doekje voor het bloeden, want windmolens en zonnevelden gaan er sowieso komen?

Duurzaamheid en participatie een (on)mogelijke combinatie?

Hoe creëer je draagvlak voor duurzame opwekken van energie? Hoe betrek je inwoners daar bij en welke vormen van participatie zijn er? Ook in Zeist is dit een brandend thema en daarom gaan we hierover in gesprek in de Digitale Ontmoeting D66 Zeist.

Datum: woensdag 9 december 2020
Tijd: 20.00 – 21.00 uur
Locatie: achter uw laoptop, iPad of smartphone
Aanmelden bij Heleen Hupkens

Samen met vier sprekers maken we er een levendige, leerzame en gezellige ontmoeting van, met alle ruimte voor vragen. Dick van Ginkel zal de bijeenkomst leiden. We hebben de volgende sprekers die hun ervaringen delen:

Charlotte Post is adviseur bewonersbegeleiding (Spectrum) bij duurzame energie opwekking, projectleider bij de Wijk van de Toekomst Bloemenbuurt (gemeente Montferland, Didam) en inwoner van Zeist.

 

 

Ernst van Bokhorst, voorzitter Duurzame Energie Coöperatie Zeist

 

 

 

Tim Besseling werkzaam bij Windunie (aanleg van duurzame energie opwekking) en betrokken bij de bewonersbetrokkenheid

 

 

 

 

Sietske Bunge, gemeenteraadslid D66-fractie Zeist

9 december

20:00 uur