Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 24 mei 2021

Voortgang GR2022: Hafid Boutahar wil lijsttrekker worden

De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 16 maart 2022. In de aanloop naar de GR2022 zijn inmiddels de eerste mijlpalen bereikt. De verkiezing van de lijsttrekker is gestart en de aanmelding voor kandidaat-raadslid is geopend.

 

Verkiezing lijsttrekker

Hafid Boutahar heeft zich verkiesbaar gesteld als lijsttrekker voor D66 Zeist. Hij is een man met ervaring, Hafid is sinds maart 2018 fractievoorzitter van D66 Zeist. Leden kunnen zich tot 31 mei, 21.00 uur, uitspreken over zijn kandidatuur. Op 1 juni maakt het bestuur bekend of Hafid de nieuwe lijsttrekker is geworden.

Samenstelling kandidatenlijstĀ 

Leden van D66 Zeist kunnen zich vanaf 13 mei bij de verkiezingscommissie melden als kandidaat raadslid. Dit kan tot uiterlijk 14 juni 2021, 13.00 uur. Aanmelden via via avc2022@d66zeist.nl. Op 1 juli volgt dan de bekendmaking van het lijstadvies en ontvangen de leden het smoelenboek. Hierna kunnen de leden via e-voting stemmen op de kandidaten. Dit kan tot 12 juli 21:00 uur. Op 14 juli maken we bekend hoe de definitieve lijst eruit komt te zien.

Voorbereiding verkiezingsprogramma

Onder leiding van Dick van Ginkel, Hylke Warners en Evelien Everts worden deze weken drie (online) bijeenkomsten gehouden ter voorbereiding van het verkiezingsprogramma. Op 26 mei is de laatste meeting over de thema’s Cultuur, Economie, Veiligheid, Bestuur, Participatie en Zeist na de Pandemie. Na de zomer volgt het concept-verkiezingsprogramma waar we komend najaar een Algemene Afdelingsvergadering aan wijden.