Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 4 februari 2021

Enquête over inschrijving basisscholen

Naar aanleiding van berichtgeving uit Utrecht, waaruit blijkt dat er massaal te vroeg wordt ingeschreven waardoor niet iedereen gelijke kansen heeft, wil D66 Zeist weten of dit ook in de gemeente Zeist speelt. Vooral hoogopgeleide ouders zouden hun kinderen te jong inschrijven, waardoor populaire scholen snel vol zitten. Er zijn in het verleden wel signalen geweest waaruit zou blijken dat niet elke school in Zeist ieder kind dezelfde kans geeft. Om te zien hoe het er nu voor staat, nodigt D66 alle ouders met een kind op een basisschool in de gemeente uit, om de enquête in te vullen op DEZE LINK. Afhankelijk van de uitkomsten hiervan wordt er actie ondernomen om ervoor te zorgen dat elk kind dezelfde kansen krijgt, één van de speerpunten van de partij.