Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 15 november 2020

Digitale ontmoetingen D66 Zeist: 9 december 1e aflevering

Het is lastig  om elkaar te ontmoeten in deze Corona tijden. Tegelijkertijd zijn er zoveel onderwerpen om bij stil te staan en samen over te spreken! We organiseren daar de komende periode een aantal digitale ontmoetingen rond actuele thema’s. We zorgen voor enkele goede inleiders, ruimte om vragen te stellen en met elkaar te discussiëren. Dat doen we digitaal in maximaal 60 minuten, en nemen het op zodat het ook achteraf nog kan worden bekeken. Voor de liefhebbers zorgen we voor achtergrond documentatie en relevante links naar meer informatie. De eerste staat gepland op 9 december a.s.

9 december: ‘Duurzaamheid en participatie een (on)mogelijke combinatie?’
Overal in Nederland wordt nagedacht over hoe en waar we duurzame energie kunnen opwekken om de klimaatambities te behalen, ook in Zeist. Maar wie wil er nou echt een windmolen in z’n achtertuin? De overheid probeert inwoners te betrekken en te laten participeren maar sommigen zeggen dat het een doekje voor het bloeden is omdat de windmolens en zonnevelden er sowieso gaan komen? Hoe creëer je draagvlak voor duurzame opwekking van energie, hoe betrek je inwoners daar bij en welke vormen van participatie zijn er? Ook in Zeist is dit een brandend thema.

Datum: woensdag 9 december 2020
Tijd: 20.00 – 21.00 uur
Locatie: achter uw laoptop, iPad of smartphone
Aanmelden bij Heleen Hupkens

Samen met vier sprekers maken we er een levendige, leerzame en gezellige ontmoeting van, met alle ruimte voor vragen. Dick van Ginkel zal de bijeenkomst leiden. We hebben de volgende sprekers die hun ervaringen delen:

 

Charlotte Post is adviseur bewonersbegeleiding (Spectrum) bij duurzame energie opwekking, projectleider bij de Wijk van de Toekomst Bloemenbuurt (gemeente Montferland, Didam) en inwoner van Zeist.

 

 

 

Ernst van Bokhorst, voorzitter Duurzame Energie Coöperatie Zeist

 

 

 

 

Tim Besseling werkzaam bij Windunie (aanleg van duurzame energie opwekking) en betrokken bij de bewonersbetrokkenheid

 

 

 

 

Sietske Bunge, gemeenteraadslid D66-fractie Zeist