Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 20 september 2020

D66 Zeist werkte mee aan World Cleanup Day

Drie Zeister D66’ers kwamen zaterdag 19 september tijdens World Cleanup Day in actie om zwerfafval op te ruimen de wijk Griffensteijn en Winkelcentrum De Klomp. Om 10.00 uur gingen Angel Welting, Dick van Ginkel en Heleen Hupkens, gewapend met vuilniszak en prikstok van start.

Het bleek een zinvolle besteding van deze mooie ochtend. “Ongelooflijk, hoeveel rotzooi mensen vandaag de dag nog op straat en vooral in de bosjes gooien,” zegt raadslid Dick van Ginkel. “Je wilt niet weten hoeveel blikjes, flesjes, snoepzakken en andere eet- en drinkresten we opgepikt hebben.”

In de kranten verschenen al artikelen over de hoeveelheid blikje energydrink in het zwerfafval. “Nou, die blikjes stonden bij mij ook op de eerste plaats,” zegt Heleen Hupkens. “Je ziet precies waar jongeren hun ‘hangplekken’ hebben en wat ze hier zoal nuttigen: sigaretten, bier en energydrankjes.” “Nee, appelsapjes kom je maar weinig tegen,” lacht Angel.

Dit jaar waren we met drie mensen vertegenwoordigd, het zou leuk zijn als we dit volgend jaar met een grote groep D66’ers uit Zeist kunnen oppakken. We zetten het vast in onze activiteitenkalender!

 

 

Ook bestuurslid Arnoud van der Pol deed een duit in het zakje tijdens zijn vakantie in Portugal! 🙂