Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 16 februari 2020

9 maart: Workshop Raad zoekt Vrouw

Maandagavond 9 maart presenteert burgemeester Koos Janssen van 19.30 tot 22.00 uur de workshop ‘Raad zoekt Vrouw’. Met medewerking van alle politieke partijen wil hij vrouwen enthousiast maken voor de functie van raadslid. In maart 2022 kiest Zeist weer een nieuwe gemeenteraad.

De gemeenteraad moet idealiter een afspiegeling zijn van de inwoners. Dat is in Zeist beslist niet het geval. De helft van de inwoners is vrouw, terwijl slechts 25 procent van de raad vrouw is; 8 van de 33 gemeenteraadsleden om precies te zijn.

Ook D66 Zeist zoekt enthousiaste vrouwen. Nu Angèle afscheid genomen heeft is alleen Sietske nog ons enige vrouwelijke raadslid…

Dus kom eens kijken wat het raadswerk inhoudt. De workshop geeft inzicht in hoe de politiek en gemeente werken en wat een raadslid doet. Vrouwelijke raadsleden vertellen over hun raadslidmaatschap en politieke activiteiten. Je hoeft geen lid te zijn van een politieke partij om deel te nemen. Je kan je die avond oriënteren op het werk van een raadslid en ook informatie ophalen bij de verschillende politieke partijen die in Zeist actief zijn.

De workshop wordt gegeven in de raadszaal van het gemeentehuis, Het Rond 1, Zeist. Aanmelden kan via raadsgriffie@zeist.nl of via deze link