Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 1 oktober 2019

20 november: Een goed gesprek over grondrechten en gedeelde waarden

Grondrechten en gedeelde waarden maken het mogelijk dat mensen vrij zijn om te verschillen, en tegelijkertijd gezamenlijk vorm te geven aan hun vrijheid. Ze vormen voor sociaal-liberalen een buffer tegen enerzijds een egocentrisme dat mensen enkel ziet als een eiland en anderzijds tegen mogelijke groepsdruk. Om die reden is ‘Koester de grondrechten en gedeelde waarden’ een van de vijf richtingwijzers voor een progressieve, sociaal-liberale politiek.

De derde avond in de serie ‘goed gesprekken’ gaat over deze richtingwijzer. Ad van Vugt, verbonden aan de Mr van Mierlostichting leidt de avond weer in, waarna we een lokale/provinciale politicus bevragen over de wijze waarop hij met deze richtingwijzer omgaat in de politiek van alledag. En we gaan in gesprek met elkaar over onze gedachten over het thema. Na afloop staat er een hapje en drankje klaar.

Datum: 20 november
Tijd: 20:30 uur (direct na de ALV)
Locatie: Gemeentehuis Zeist (Trouwzaal)

 

Meer lezen over deze richtingwijzer: klik hier voor de uitgave sociaal-liberale grensverkenningen