Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 17 juli 2019

18 september: een goed gesprek over de richtingwijzers

Vertrouw op de eigen kracht van mensen

18 september
20:00 uur
Gemeentehuis Zeist

Laten we met elkaar weer eens het goede gesprek voeren. Wij denken dat we als D66’ers veel gemeen hebben, maar wat is dat dan precies? We pakken de richtingwijzers om met elkaar van gedachten te wisselen. Deze keer: Vertrouw op de eigen kracht van mensen.

Het programma van deze avond
Ad van Vugt, verbonden aan de Mr. Van Mierlo Stichting, leidt het thema in. Hierna bevraagt bestuurslid Heleen Hupkens onze fractievoorzitter, Hafid Boutahar, over de wijze waarop hij dit in de lokale politiek inbrengt.
Tenslotte is er ruimte om in kleine groepjes met elkaar verder te praten. Wat betekent deze richtingwijzer voor jou in de politiek, maar ook in het dagelijks leven? We sluiten af met een gezamenlijke borrel.

Even inlezen?
Lees hier de publicatie van de Dr van Mierlo Stichting over deze richtingwijzer

Verslag bijeenkomst 15 mei
Op 15 mei organiseerden we een eerste bijeenkomst met het thema ‘Denk en handel internationaal’. Zo vlak voor de Europese verkiezingen van mei 2019 was het thema van de richtingwijzer heel toepasselijk en actueel. Ad van Vugt begint rond 20:00 uur, voor een relatief klein maar enthousiast groepje, aan zijn uitleg van de historie van de richtingwijzers, hoe we daar aan gekomen zijn en waarom we juist deze gekozen hebben. Hans van Mierlo zou er overigens tegen zijn geweest, is zijn inschatting. Die zou vooral de pragmatiek hoogtij willen laten vieren. Maar Ad ziet wel de behoefte binnen de partij aan wat meer houvast van richting en iets wat neigt naar ideologie. En dat dan zonder dogmatisch te worden. Best moeilijk om dat goed te doen. De uitleg van deze richtingwijzer zit voor het merendeel van het publiek dan ook niet in een strakke, nauwe uitleg ervan, maar meer in een instelling, in een open benadering van andersdenkenden. Niet uitgaan van een absoluut gelijk, maar onderzoeken hoe de diverse meningen gevormd zijn en dan zoeken naar de verbinding om vooruit te komen. Onze fractieleden Jeroen van de Heuvel en Dick van Ginkel voegden daar een mooie lokale invulling aan toe. Tijdens de borrel ging iedereen er nog lekker over door, bevlogen en enthousiast. Op naar de thema 2: 18 september ‘Vertrouw op eigen kracht van mensen’
Arnoud van der Pol

Save the dates!
18 September Vertrouw op de eigen kracht van mensen
20 November Koester de grondrechten en gedeelde waarden
Februari 2020 Beloon prestatie en verdeel de welvaart
April 2020 Streef naar een duurzame en harmonieuze samenleving

Locatie: Gemeentehuis Zeist
Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)