Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 7 juni 2019

Provincie Utrecht: coalitie GroenLinks, CDA, D66, PvdA en ChristenUnie

De provincie Utrecht krijgt een linkse coalitie. De nieuwe coalitie van GroenLinks, CDA, D66, PvdA en ChristenUnie gaat aan een duurzame, energiezuinige provincie Utrecht werken met een betere luchtkwaliteit. De woningbouw wordt versneld. Betaalbare woningen maken daar minimaal de helft van uit. Ook werken de vijf coalitiepartijen aan een gezonde economie waaraan iedereen kan deelnemen en waarvan iedereen kan profiteren. Ze maken verder extra geld vrij voor meer natuur.

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht is woensdag 5 juni in de vergadering van Provinciale Staten (PS) ge├»nstalleerd. Het nieuwe college bestaat uit Huib van Essen (GroenLinks), Robert Strijk (D66), Hanke Bruins Slot (CDA), Rob van Muilekom (PvdA) en Arne Schaddelee (ChristenUnie). In de vergadering stond het coalitieakkoord ‘Nieuwe energie voor Utrecht’ centraal.

Zie ook

Artikel op Utrechts Nieuws

Artikel op Amersfoort Lokaal