Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 17 december 2018

Vuurwerkverbod, ja of nee? Laat het de fractie weten

Een vuurwerkverbod tijdens oud en nieuw 2019-2010, wat vind jij? Laat het de fractie weten.

Op 15 januari a.s. wordt een motie van de SP  in de raad besproken waarin ze voorstellen een vuurwerkverbod af te kondigen tijdens oud en nieuw en de gemeente de opdracht te geven een vuurwerkshow te organiseren. Dit alles in de vorm van een pilot. Na de jaarwisseling van 2019-2020 willen ze kijken hoe één en ander is bevallen en hoe het daarna verder moet.

  • Vind jij dat de gemeente een vuurwerkverbod moet opleggen?
  • Als jij zelf een voorstel mocht doen over het vuurwerk in Zeist, wat zou dan je denkrichting zijn?
  • Stel dat je in de raad zou zitten, zou je dan voor of tegen de motie stemmen?

Mail je antwoorden/gedachten voor 3 januari naar D66sietske@gmail.com.
We zijn benieuwd.
En uiteraard houden we je op de hoogte over de uitkomsten.

De fractie hoort graag rechtstreeks van de leden hoe ze over bepaalde standpunten denken. Van veel onderwerpen weten we hoe we daar als D66 op willen reageren. Veel hebben we immers met elkaar afgesproken in ons verkiezingsprogramma, dat wij er dan ook zeker nog geregeld op na slaan. Ook hebben we als landelijke partij een aantal denkrichtingen/ uitgangspunten waardoor we ook als fractie vaak op één lijn liggen. Maar soms liggen er vraagstukken voor waar je op verschillende manier naar kunt kijken. Vuurwerk is zo’n onderwerp.