Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 11 september 2018

Doe mee met Samen Duurzaam Zeist

Duurzaam Zeist is op dreef! Ze nodigen iedereen uit gemeente Zeist uit om mee te denken over hoe we Zeist nòg duurzamer kunnen maken. D66 Zeist ondersteunt dit uiteraard van harte.  Dus, heeft u ideeën of wilt u geïnspireerd worden op het gebied van duurzaamheid? Meldt u dan aan voor de bijeenkomst op 26 september a.s. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis aan het Rond.

Diverse werkgroepen van Samen Duurzaam Zeist laten op 26 september zien wat het resultaat is van hun bijdrage aan een duurzamer Zeist. Sommige in de vorm van een presentatie, andere gaan bij hun tafel met u in gesprek. Wilt u zien wat er mogelijk is? Heeft u zelf ideeën voor een Duurzaam Zeist? Of wilt u uw omgeving gezonder en duurzamer maken? Laat het weten want er komt een nieuwe ronde met nieuwe kansen! Kom langs voor informatie en inspiratie!

Samen meten aan Luchtkwaliteit (SMAL) laat bijvoorbeeld zien wat er sinds hun eerste meetkastje al bekend is geworden over de luchtkwaliteit en Egon en Bart vertellen u hoe u mee kunt doen in het meetnetwerk.
Er zijn ook projecten rond zwerfafval, energiebesparing of opwekking. Uiteraard is er aandacht voor de bijen, deelbakfietsen, Operatie Steenbreek en ze vertellen u graag over de rijkdom van ons Geopark Heuvelrug i.o.! Dit is nog maar een kleine greep. De trekkers van alle pijlers zijn vertegenwoordigd en zij ontmoeten u graag!

Programma 26 september

19.00 uur Zaal open, otvangst met koffie/thee.
19.30 uur Opening.
20.00 uur In 2 rondes laten verschillende werkgroepen zien waar ze mee bezig zijn.
20.50 uur Markt waar bezoekers kennis kunnen maken met initiatieven om van Zeist een gezondere, groenere en duurzamere gemeente te maken en nieuwe ideeën kunnen delen.
21.30 uur Afsluiting programma.

 

 

Wat is ‘Samen Duurzaam Zeist’?

Samen Duurzaam Zeist is een beweging waarin veel van die initiatieven bij elkaar komen. In deze beweging werken inwoners, ondernemers en de gemeente samen aan acties die bijdragen aan dat groene, gezonde en duurzame Zeist. Acties die worden uitgevoerd door inwoners en ondernemers zèlf, al dan niet samen met de gemeente. We richten ons daarbij op natuur, klimaat, bodem, water, geluid, luchtkwaliteit, licht, geur, afvalvermindering, energiebesparing en -opwekking en opnieuw gebruiken van materialen.