Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 7 december 2015

Contact met Berkane (Marokko)

Op 10 en 11 november was een delegatie uit Marokko in Nederland om zich te oriënteren op het omgaan met jeugd en op het onderwerp e-governance. Eén van de deelnemers was de burgemeester van Berkane, de stad in Marokko, waarmee Zeist al jaren een stedenband heeft. We hechten aan die band, omdat het ons wederzijds vooruit helpt. Om te horen welke vragen en gedachten er op gebied van jeugd leven, maar ook om de vriendschapsbanden met de nieuwe burgemeester invulling te geven nam ik deel aan het slot van het bezoek.

Uit de gedachtewisseling kwam naar voren dat in Marokko de jeugd vooral in clubs en organisaties gevonden wordt, een verschil met Zeist, waar er veel minder georganiseerde jongerenbijeenkomsten zijn. Genoeg om te leren dus.

 

Samen met Christie Bakker, de contactambtenaar in Zeist voor Berkane, had ik een genoeglijk gesprek met burgemeester Mohammed Ibrahimi. De taal was wel een hindernis: mijn Frans is niet zo goed! Maar gelukkig zijn er genoeg mensen die Arabisch en Nederlands spreken.  Hopelijk kunnen we het gesprek later een voortzetting geven.

 

De webmaster was deze post vergeten te plaatsen, excuus voor het late moment!