Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 13 februari 2011

D66 Hart-voor-Zeist-taart voor Dichterswijk

Eén van de D66 Hart-voor-Zeist-taarten in 2011 gaat naar de werkgroep Energiebesparing in de Dichterswijk. Een aantal bewoners werken samen met Eneco aan isolatiemaatregelen en de eerste resultaten zijn zeer positief.

Bottom up

Dick Jonker is de projectleider van Eneco. Hij geeft aan dat heel bewust is gekozen om aan de slag te gaan met een aantal koplopers: bewoners die al overtuigd waren van nut en noodzaak van isolatie en snel aan de slag wilden. Op basis van hun enthousiasme kunnen volgende bewoners zich aanmelden en profiteren van de kennis en ervaring van hun buurtgenoten.

Directe energiebesparing

Roderic Harm woont op de P.C. Hooftlaan in een mooie jaren-dertig-woning. Mooi maar zeker niet energiezuinig. Hij greep dan ook met beide handen de gelegenheid aan om er samen met Eneco wat aan te doen en betrok een aantal buurtbewoners erbij. Nu, na ruim een half jaar, zijn de eerste resultaten al merkbaar. De spouwmuurislolatie levert hem meteen al 15% besparing op. Dat was goed te meten doordat de buurman een vergelijkbaar verbruik had. Hij isoleerde eerst en stookte 15% zuiniger dan Roderic Harm. Toen bij hem ook de isolatie klaar was zakte zijn verbruik met een vergelijkbaar percentage.

D66 Zeist is een groot voorstander van dit soort lokale initiatieven en waardeert hen dan ook graag met een heerlijke Hart-voor-Zeist-taart.

Vlnr: Hylke Warners en Ingrid Wong van de D66-fractie overhandigen de taart aan Roderic Harm en Dick Jonker.